Makerkultur til skolekontekst

  • Post author:

Hvordan træner man som lærer modet til at fejle – og lære af det? Projektgruppen ‘Fremtidsforskerne’ har udviklet en prototype på et spil, der sætter fokus på refleksion, dialog og fejlmodighed som læringsstrategi. Spillet fungerer som et eksperimenterende værktøj til udvikling af praksis i makerspace-inspireret undervisning.

Læs mere på projekthjemmesiden.

Fortsæt med at læseMakerkultur til skolekontekst

AI i Folkeskolen: Mulighed eller Misforståelse? – Et designbaseret studie af AI i folkeskole

  • Post author:

Hvordan kan AI blive en meningsfuld del af undervisningen i folkeskolen? Projektgruppen ‘AltF3’ har skabt en digital prototype, der hjælper lærere og elever med at udforske AI sammen – med fokus på refleksion, nysgerrighed og pædagogisk rammesætning.

Læs mere på projekthjemmesiden.

Fortsæt med at læseAI i Folkeskolen: Mulighed eller Misforståelse? – Et designbaseret studie af AI i folkeskole

Sociale forbindelser på kandidatuddannelsen i IT-didaktisk design 

  • Post author:

Hvordan kan vi motivere flere til at møde fysisk op – både på studiet og arbejdspladsen? Projektgruppen ‘Dynamisk Flow’ undersøger motivation, deltagelse og fællesskab i hybrid læring og tester en prototype, der kan styrke engagementet i både digitale og fysiske rum.

Læs mere på projekthjemmesiden.

Fortsæt med at læseSociale forbindelser på kandidatuddannelsen i IT-didaktisk design 

Studiefællen

  • Post author:

Hvordan kan AI styrke studerendes evne til selv at styre deres læring? Projektgruppen ‘1713’ har udviklet en prototype på en AI-understøttet læringsplatform, der fungerer som en personlig studiepartner, og som hjælper universitetsstuderende med planlægning, refleksion og kritisk brug af teknologi i en postdigital uddannelseskontekst.

Læs mere på projekthjemmesiden.

Fortsæt med at læseStudiefællen

Design-modul på It-didaktisk design 2025

  • Post author:

Denne hjemmeside fungerer som kursusside for Design-modulet på 2. semester af kandidatuddannelsen på It-didaktisk design, Aarhus Universitet. Siden bliver anvendt af de studerende, der arbejder med designprojekter gennem forårssemestret fra marts til juni 2025. Menupunkterne DISCOVER, DEFINE, DEVELOP, DELIVER og REFLECT henviser til de faser, de studerendes designprojekter går igennem. Under hvert menupunkt fremgår det, hvad de studerende skal gøre inden for hver fase, og hvilken litteratur deres projekter baserer sig på. I højre side af hjemmesiden er der links til de studerendes designprojekter.

Fortsæt med at læseDesign-modul på It-didaktisk design 2025