Som videre forløb, tænker vi, at det kunne være spændende at fortsætte med at gøre tegninger levende men på tværs af landegrænser. Med udgangspunkt i vores model, kunne det være relevant at lave projektet med en børnehave og skoleklasse i Danmark, som arbejde synkront om at gøre tegninger levende. Vi tænker, at det synkrone kunne opstå i en zoom forbindelse, hvor børnehaven og skoleklassen var på online sammen.
Dertil kunne projektet laves tilsvarende i et andet land f.eks. i Norge, hvor en norsk børnehave og skoleklasse arbejder synkront om den samme opgave, som den danske børnehave og skoleklasse arbejder med. Skyen skulle fungere som et sted for vidensdeling, hvor de forskellige grupper, kunne dele baggrunde til deres tegninger med hinanden f.eks. noget som kendetegnede deres land.

På den måde ville de blive en del af hinandens proces. Tænker I , at det et eksempel på kollaborativ læring eller kollaborativ vidensopbygning?
Hej Didaktisk Fusion,
Det er et enormt spændende projekt, som I samtidig er nået godt i mål med. Jeres billeder og videoer på andet blogpost er super fine og giver godt indblik i både proces og produkt.
Det ville også være interessant at udvide projektet på tværs af landegrænser, som I kommer ind på, men måske der skal nogle flere overvejelser til omkring formålet med det. Vil det bidrage med noget, som deling internt i en børnehave eller med en anden dansk børnehave ikke kan? Hvis det er for at vise børnene noget andet end deres egen hverdag, ville det så give lige så stor effekt at arbejde på tværs af børnehaver i byen og på landet? Vi tænker, at der i flere tilfælde vil kunne skabes kollaborativ læring og vidensopbygning, da jeres projekt sagtens kan benyttes til det, men at selve processen for både børn og voksne samt projektets formål afgør, hvilke typer samarbejder, der vil skabe læring for børnene både mhp. mængden og på hvilken type læring.
Alt i alt super godt projekt, som vi ville være glade for at høre flere overvejelser omkring.
God jul!
De bedste hilsner Cklasfananas