Hvem og hvor?
I vores projekt besøger vi en børnehave i Bagsværd, hvor vi bruger en projektgruppe bestående af syv børn i målgruppen 4-5 år. I projektet kommer vi på tre besøg i børnehaven.
Hvad handler vores projekt om?
Først lavede vi en brainstorm, hvor vi kom frem til at vi vil transformere fysiske tegninger til digitale. Børnene skal skabe deres egen lille julefortælling, hvor de tegne en juleversion af dem selv, som derefter uploades i det digitale værktøj Animated Drawings, som gør det muligt at lave tegningen til en animation.
Aktiviteterne kommer til at bestå af at tegne, eksperimentere med de forskellige animationer i Animated Drawings samt lave en fortælling i iMovie. Ved det sidste besøg, kommer børnene til at fremvise deres julefortællinger til hinanden.

Vores primære udfordring med projektet er, hvordan vi kan få inddraget de tre, som er med digitalt. Hvordan inddrager I dem, som ikke er fysisk til stede?
Relevant litteratur
Vi er inspireret af tankegangen i Thinkering(Peppler, Halverson & Klafai 2016), da den eksperimenterende del især kommer til at fylde. Vi sætter den sammen med Austring & Sørensens model om den æstetiske læreproces, både til at beskrive vores egen læringsproces, men også processen sammen med børnene (Austring & Sørensen, 2006).
Dertil har vi talt om Resnicks open ended projects, da vores rammer for projekter er meget åbne og dermed kan ændre sig undervejs, alt efter hvordan vores besøg med børnene kommer til at foregå (Resnick, 2017).
Litteraturliste
Austring, D.B. & Sørensen, M. (2006). Æstetik og læring. Hans Reitzels Forlag
Peppler, K. Halverson, E. R. & KIafai, Y. B. (red.) (2016). Makeology: Routledge vol.1: Tinkering with MOOCs and Social Media
Resnick, M. (2017). Lifelong Kindergarten: The MIT Press
Hej Didaktisk Fusion.
Det er virkelig et sjovt projekt, som vi glæder os til at høre hvordan det er gået! 😀
Egentlig synes vi at idéen helt overordnet er meget simpel, hvilket vi ser som virkelig fordelagtigt, når I har valgt at gøre det med denne målgruppe.
Idéen med at bringe deres tegninger til live og skabe en historie er god. Men det som vi synes gør den ekstra god, er at i allerede har sat lidt rammer og kontekst til historien på forhånd, i form af jul.
Vi synes det er godt set og det skaber også noget mening og relevans, til hvorfor de skal gennemføre aktiviteterne.
I forhold til jeres spørgsmål, så kan vi godt se dilemmaet og har nok ikke lige den gyldne løsning i søger. Hvis vi skal komme med nogle forslag, så kunne et af dem være, hvis der er mulighed for at lave en slags faciliterende rolle til et gruppemedlem, så de måske har en formidlingsopgave eller lign.
Ellers kunne de have en ”Support” rolle, som børnene kan henvende sig til med spørgsmål, da vi forstiller os der kommer til at være rigtig meget brug for vejledning, så de kan få tingene til at fungerer.
Mvh Det turbo didaktiske taktiske hold
Kære Didaktisk fusion
Vildt fedt projekt og en fed måde at bringe børns tegninger til live. Jeres model over den æstetiske læreproces er rigtig god, den er meget overskuelig og let at gennemskue.
Vi kunne godt tænke os at se mere af processen, tegninger, animering o.lign. måske i kunne bruge lidt videotid på det?
Det kunne godt blive udfordrende at få nogen med, som ikke er fysisk til stede, taget aldersgruppen i betragtning. Vi synes at det lader til at det virker nemmest at lave aktiviteten mens man er fysisk sammen i børnehaven, eller hvor man nu er. Aktiviteten kunne også sagtens tages med op i indskolingen og måske også på mellemtrinnet.
Videoen I har med at vildt sød og den viser at et mega sejt færdigt produkt, vi savner dog lidt video der viser eller forklare lidt mere om processen.
//Station Dobbelt-J
Kære Didaktisk fusion.
Man kan jo kun blive glad og smile af jeres søde film, som I præsenterer til sidst, er det din søn Niels, der har været i gang?
Jeres flotte procesmodel, giver et godt overblik over jeres aktioner i børnehaven. Vi glæder os til at høre mere om, børnenes reaktioner på forløbet.
Vi er vilde med Animated Drawings og blev nødt til at undersøge programmet med det samme.
Mht. hvordan de andre kan inddrages, der kunne de muligvis få nogle karakterer/avatarer, de kan præsentere for børnene. Eller de kunne have lavet deres egne tegninger på forhånd, som en demonstration. Endvidere kunne de være “teknisk supporter” – så børnene har et konkret sted at spørge om hjælp.
Vi er meget inspireret af at programmet kan anvendes til at bruge noget analogt i samspil med det digitale. Det kunne sagtens indtænkes i CoSpaces eller andre programmer, som elever i de større klasser kunne arbejde med.
Vi er blevet meget inspireret af jeres oplæg, og synes det kunne være vildt fedt at lege videre med!
didaktik.tak for stor inspiration 🙂
Tak for svaret. Ja det er min søn som selv har lavet tegning, animationen og lagt det ind i Imovie. Faktisk var han så stolt af det at han har vist det i sin klasse. Hans lærer vente tilbage og ville gerne vide hvordan vi havde lavet det – så de kan arbejde med det i klassen.
Niels
Kære Didaktisk fusion
I har valgt at gå med en ung målgruppe, som passer rigtig godt til jeres indhold. Det er super fedt, at I også får lavet et juletema, hvilket også kan tilpasses mange andre højtider, årstider og forløb.
I får lavet en kreativ opgave, hvor I bruger en teknologi, som knytter den analoge verden til den digitale.
Jeres video er bedre end en Kinder mælkesnitte reklame! I får virkelig solgt jeres ide i videoen, hvor man kan mærke barnets glæde og stolthed ved oplevelsen.
I oplever udfordringer med de digitale deltagende – Hvordan kan de blive inddraget?
Vi tror, at I kan tage udgangspunkt i jeres tidligere ide, hvor I brugte ChatGPT til at udvikle en historie. De digitale personer kan interviewe børnene om deres karakter via. Zoom, hvor oplysningerne kan bruges til at ChatGPT kan personliggøre barnets historie.
Det teoretiske grundlag for projektet stemmer meget overens med jeres gøren. I eksperimenterer, stilladserer en læringsproces, hvor rammerne er åbne og kan tilpasses målgruppen.
Hvordan tænker I, at det synkrone og asynkrone kan komme til udtryk i opgaven?
Cklasfananas
Ja, jeg tænker, at det med at nogen ikke er der, er ret enkel at løse. Dem, der er et andet sted, skal have noget at vise, fortælle hvad de gør, fortælle deres historie, se hvad børnene laver og lytte til deres fortællinger.
Jeg går her ud fra, at børnene kan se det, de 3 laver og omvendt. Kan der komme udveksling på? Som f,eks.: wauw har du lavet en blå bjørn der danser, det vil jeg også…
Problemet er at vise hvad man gør og være vigtige for hinaden. Så zoom som snakkerum vill være fint – og evt. et lager til deling af hinandens. Hvis det kan lade sig gøre rent teknisk – ellers må det jo gøres enkelt. Lade dem vise en film på en tablet – selv tegne det, man ser, gøre det til en pointe, at det ikke kan være en kopi – og så vise det igen… Eller hvad med at bruge to tablets og mime afstand: lade nogen gå ind i et andet rum, tegne, komme tilbage, vise til nogen andre og så gå igen… så gælder det om at huske, hvad de tegnede … afstand gøres til en del af legen i børnehaven…
ChatGPT? ja, selvfølgelig, men det er jo ikke den, der laver historien, den kommer med et forslag. det er jo jer og ungerne, der fortæller, folder ud, forandrer historien, ikke sandt? Skal ChatGPT ikke med ned på Dokk1 elelr med ud i børnehaven, så I laver fortællingen på stedet?
Pingback: Da tegningerne blev levende – Didaktisk fusion