REFLECT
Formål
Formålet med REFLECT-fasen er i princippet at udarbejde den endelige løsning af designudfordringen og formulere svaret på forskningsspørgsmålet. I realiteten er der tale om den første løsning og det første svar, der samtidig skal give anledning til at stille nye spørgsmål til de tidligere faser, discover, define, develop og deliver. I denne fase reflekteres over det næste skridt i designprocessen, der fx kan være at vende tilbage til tidligere faser med nye spørgsmål. I denne fase udarbejdes det endelige bud på en designløsning og et svar på forskningsspørgsmålet. Fokus for reflect er at begrunde og argumentere for designløsningen og svaret på forskningsspørgsmål på baggrund af de tidligere faser.
Spørgsmål til forskning
• Hvordan besvares forskningsspørgsmålet teoretisk/begrebsligt (på baggrund af test af prototype)?
Spørgsmål til design
• Hvordan besvares designudfordringen gennem en designløsning?
Reflect / Refleksion
Nedenstående figurerer viser eksempler på tilsvarende faser inden for forskellige designmodeller.




Undervisningsaktiviteter
Seminar #5 d. 23. maj kl. 12.00-16.00
Vejledning d. 28. maj kl. 13.00-16.00
Designaktiviteter
8. Designløsning
Svar på forskningsspørgsmålet og designudfordringen i form af designløsning #2 eller evt. designprincipper #3. Det er samtidig blevet tid til at kigge tilbage på og reflektere over jeres designproces. Er I blevet færdige med designet, eller hvad er næste skridt? Skal I fx tilbage og gennemføre en tidligere fase igen på en revideret måde, eller skal I forfine jeres designløsning. Beskriv, hvad I ville gøre som næste skridt, hvis I havde mere tid.
DEADLINE
I forbindelse med aflevering af eksamensopgaven (d. 6. juni)
WordPress
Indlæg (præsentation)
Endelig skal I nu til sidst lave et indlæg på gruppens WordPress-side, hvor I formidler jeres endelige designløsning og samtidig formulerer jeres bidrag til, hvordan vi kan designe til postdigital uddannelse (med andre ord et bud på et svar på forskningsspørgsmålet). Dette indlæg er ligeledes udgangspunkt for jeres præsentation på det afsluttende webinar. Indlægget skal derfor have en form, der formidler jeres resultater til eksterne læsere. Det må meget bestå af eller gerne inkludere en video, der demonstrerer jeres designløsning.
DEADLINE
Fredag d. 31. maj kl. 12.00 (Indlæg)
Litteratur
Nedenstående litteratur introducerer til arbejdet med ‚reflect‛.
McKenney, S., & Reeves, T. (2018). Conducting educational design research. Routledge.
– Kap. 6 (s. 161-198) (OBS! samme tekst som ved Deliver-fasen)
Annotering
Bakker, A. (2018). Design research in education: A practical guide for early career researchers. Routledge.
– kap. 5 („Research quality in design research‟)
Annotering
Supplerende litteratur til refleksion
Nathan, M. J. & Sawyer, R. K. (2022). Foundations of Learning Sciences. In R. K. Sawyer (Ed.). The Cambridge Handbook of the Learning Sciences (Second Edition) (Chapter 2). Cambridge University Press: Cambridge, England, UK.
O’Neill, D. K. (2016). Understanding design research–practice partnerships in context and time: Why learning sciences scholars should learn from cultural-historical activity theory approaches to design-based research. Journal of the Learning Sciences, 25(4), 497-502. https://doi.org/10.1080/10508406.2016.1226835
Annotering