Nedenfor finder du vores seneste blogposts.
Som it-didaktisk designer har man en række kompetencer, som kan anvendes i forskellige arbejdssituationer. Nedenstående illustration viser, hvilke kompetencer der kommer i spil, når man arbejder på et forlag der udvikler undervisningsmateriale til en online fagportal. Kompetencerne er indsat i ITDD-trekanten og er fundet ud fra et projektorienteret forløb hos forlaget Alinea, der udvikler både…
Billede genereret med Adobe Firefly I denne guide finder du gode råd til at lave grupper på onlineuddannelser. Du finder også gode råd til hvordan du kan implementere AI som en del af de opgaver du stiller dine studerende. Guiden er lavet på baggrund af mit projektorienterede forløb på min uddannelse i IT-didaktisk design på…
Velkommen tilbage til Projekt VÆKSTERBRO! Vi har nu fået lavet en prototype på vores hjemmeside. Den kan du se i videoen nedenunder, hvor vi gennemgår nogle af funktionerne. Du kan også selv prøve den af ved at klikke her. Brugertesten voldte os en del problemer. Vi stødte ind i det evige problem at skulle finde…
Velkommen (tilbage) til projekt Væksterbro. Vi bevæger os nu i IDEATE fasen, hvor vi gennem vores nye designprincipper har sporet os ind på en foreløbig designidé med henblik på postdigital uddannelse. I dette indlæg præsenterer vi vores reviderede designprincipper og tanker herom. Tanker bag reviderede designprincipper Efter en grundig idéudviklingsaktivitet reviderede vi vores designprincipper for…
Hej og velkommen tilbage! Vi har endnu engang arbejdet på og omkring Vesterbro i København – så VELKOMMEN til PROJECT VÆKSTERBRO! I denne omgang handler det om Vestre Kirkegård, Danmarks største kirkegård. Designudfordring og forskningsspørgsmål Vi har gennem vores empiriundersøgelse udledt, at vores største informant og respondentgruppe er unge og voksne. Disse grupper anvender kirkegården…
Digital Platform: Vi omdanner vores fysiske julekortworkshop til en digital version på en e-læringsplatform. Vi forestiller os at eksperterne tilbyder et online kursus hvor der f.eks. introduceres til brugen af green screen. Kurset skal kunne tilgås globalt af fagpersonerne. Internationalt samarbejde: Juletraditionsudveksling: Der bliver organiseret en virtuel juletraditionsudveksling, hvor elever deler og lærer om hinandens…
Den 26. november 2023 var vi på Dokk1 for at lave en workshop. Vi lavede julekort ved brug af greenscreen og analoge materialer, såsom pap, lim, glimmer osv. Teknisk krævede workshoppen, at vi havde en form for greenscreen til rådighed, samt en telefon med appen ”Greenscreen by DoInk”. Derudover havde vi en printer, hvor vi…
Internt på skolen: Fagpersonen fungerer som en facilitator, der støtter og guider børnene i deres kreative processer. Fagpersonens fornemmeste opgave er at sørge for at alle børn integreres i projekterne uanset deres It-kompetencer, sociale færdigheder og kreative evner (World economic forum, 2020). Målet er at børnenes følelse af meningsfuld læring forbedres igennem friheden til at…
Videoen er produceret på lumen5.com Kunne der opstå en vis skepsis over brugen af Tik Tok i eksperimentet? Er der lignendende platforme med samme egenskaber? Vi talte om, hvordan dette eksperiment kunne få noget substans og blev enige om, at vi ville dykke ned i det sociale kollegie. Netop for at fremme det fællesskab og…
Zoom og Padlet i kreative fællesskaber Billedet er lavet med Padlets AI, der kan generere billeder ud fra tekst: A picture of children using zoom.us to make a roleplay with different backdrops and sharing it on Padlet. Introduktion I denne blogpost vil vi udforske og eksperimentere med teknologierne Zoom og Padlet. Vi har set på…
Vi er fire kandidatstuderende på IT-Didaktisk Design ved Aarhus Universitet. Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo, hvor vi hver især serverer dig et lille stykke med herlig haps fra hvem-er-vi-kagebuffeten. Bon appetit, bon appelyt og bon appekig!
Vi vil i dette blogindlæg analysere på vores oplevelse og interaktion før, under og efter aktiviteten såvel synkront som asynkront. Vi har udarbejdet en figur, som læseren kan have for øje gennem læsningen. Figuren udgør tre syn på øvelsen; faglighed/proces, individet og det sociale (se figur 1), som giver et samlet syn på processen og…