Bemærk at der er rimeligt meget læsestof og ting at forholde sig til i forbindelse med session 4, så forsøg at komme igang i god tid! Link til tekster er som altid at finde [ her ] og på ITDD2024 OneDrive.
Opgave 0.1
– Individuel opgave
Læs observationer og refleksioner over annoteringsforløbet [ LINK ], skriv en eller flere kommentarer som noter direkte i dokumentet! Noterne må gå på alt som har noget med annotering at gøre, både det som er nævt i refleksionspapiret og det som ikke er nævnt og både i forhold til det specifikke annoteringsforløb på ITDD og annotering generelt, ideer og forslag til forbedriner er meget velkomne!
Annoteringsopgave 1 – Gruppeopgave
– inden tirsdag d. 3 december (men meget gerne tidligere)
Hver studiegruppe har ansvaret for at lave et “take home” med de vigtigste pointer som gruppen mener man kan tage med fra teksten (Take-home skal laves som et Page Note og i skal bruge tag ”Gruppenavn”, take home skal max være 4-600 anslag)
Der er 7 “pakker” en til hver hver studiegruppe, bemærk at nogle af teksterne er gengangere fra session 3, men at fokus nu er på digitale kompetencer.
Amplexus
Scardamalia, M. (2002). Collective cognitive responsibility for the advancement of knowledge. I I. B. Smith (Red.), Liberal education in the knowledge society (s. 67–98). Open Court.
Tech Trio
Kapitel 7 om ”Læreres praksis med it i undervisningen” i ICILS-rapporten Jeppe Bundsgaard, Sofie Gry Bindslev,Elisa Nadire Caeli, Elisabeth Grønhøjog Elisabeth Rasmussen. (2023). Danske elevers teknologiforståelse og skærmbrug. Aarhus Universitetsforlag.
Femtentusindottehunderedeseks
Kapitler ”Nyt under solen” + ”En verden af amatørgrafiker” i Bundsgaard (2017) Digital Dannelse.
1713
Caeli, E. N., & Bundsgaard, J. (2018). Datalogisk tænkning og teknologiforståelse i folkeskolen tur-retur. Tidsskriftet Læring og Medier (LOM), 11(19), Art. 19. https://doi.org/10.7146/lom.v11i19.110919
Fremtidens IT-didaktiker
Säljö, R. (2012). Literacy, Digital Literacy and Epistemic Practices: The Co-Evolution of Hybrid Minds and External Memory Systems. Nordic Journal of Digital Literacy, 7(1), 5–19. https://doi.org/10.18261/ISSN1891-943X-2012-01-02
De Legende Legender
kapitel om ”Det er skolens opgave” og ”Man skal kunne læse” i Bundsgaard, Jeppe (2017). Digital Dannelse. Aarhus Universitetsforlag.
Datadrømmen
Samskrivning som vej til kollaborativ vidensopbygning (FC&CD) bemærk teksten annoteres online, bare følg linket og åben hypothesis som I plejer, hvis i bruger Ipad eller lign så brug linket [her]
Annoteringsopgave 2 – Individuel
– Deadline frem til 2/3 december
Teksterne til session 4 er igen ikke en “one size fits all” og det vil derfor være individuelt hvilken/hvilke tekster man vælger at annotere i og det er også tilladt at annotere i andre tekster end de nedenstående.
I har som altid mulighed for at annotere i teksterne over flere dage, hvert loop har en deadline hvor annoteringerne skal være lavet inden.
Loop 1: Inden mandag d. 2 december 12.00
Start med at annotere i den samme tekst som I laver “take-home” til: Målet er at stille undrende spørgsmål til teksten og at annotere efter pointer, citater og ideer der potentielt kan bruges i jeres opgaveskrivning videre på studiet.
Loop 2: Inden mandag d. 2 december kl 18.00
Besøg minimum 2 andre tekster og svar på andres spørgsmål/ eller stil nye spørgsmål til teksten og find flere pointer, citater og ideer som I vurderer, potentielt kan bruges i jeres opgaveskrivning videre på studiet. min 2-3 annoteringer pr. tekst.
Loop 3: Indtil tirsdag d. 3 december kl 12.00
Når man har lavet første og andet Loop må der frit annoteres i alle tekster:
Loop 4+ (frivillig ekstraopgave)
Genbesøg annoteringerne i alle de tekster der er blevet arbejdet med i forbindelse med DT og se efter om der er annoteringer der har brug for at blive opdateret med tags, præciseringer eller om der er nogle pointer som mangler at bliver annoteret.
Målet med opgaven er som altid:
- At annotere for at genbruge det læste i opgaveskrivning på ITDD
- At få læst og diskuteret teksterne
- At annotere i flere tekster
- At interagere med teksterne og hinanden gennem at stille og svare på spørgsmål
- At få tilføjet “tags” til at kategorisere annoteringer
Note:
- Ideelt set besøger og genbesøger man teksterne flere gange løbende i annoteringsperioden
- Man må naturligvis meget gerne besøge og annotere i flere tekster
- Man må gerne forsøge at prioritere at lave den første kommentar så tidligt i processen som man kan så andre har mulighed for at kommenterer på den, (fx inden fredag aften)
- Når man kommenterer brug relevante “#tags” fra kodebogen.
- Brug gerne annoteringerne til at linke til anden relevant viden, tekster, videoer som kunne være relevante for andre at stifte bekendskab med