world wide eggs
Amplexus laver mad


Omelettes of Creativity
Vi valgte som udgangspunkt, at alle lavede den samme ret, i et synkront Zoom-opkald, hvor vi kunne snakke sammen under hele processen. Selvom vi havde samme mål, at lave en omelet, fik vi alligevel fire meget forskellige retter som resultat. Muligheden for at tale sammen undervejs, skabte rum for at vi kunne give hinanden tips til, hvordan man laver gode omeletter.
Selvom vi var sammen online, og teknologien hjalp med at lukke afstanden mellem os, oplevede vi det alligevel som en uvirkelig social sammenhæng. “… that which seems real but is ultimately a mere simulation – and what is real.” (Baym, 2015, s. 5).
I de efterfølgende samtaler erfarede vi som gruppe at samværet over Zoom, på trods af at det var synkront, ikke opnåede den autenticitet, som det fysiske samvær kan byde på. “Body-to-body, people have a full range of communicative resources available to them. […] To varying degrees, digital media provides fewer social cues.” (Baym, 2015, s. 9).
Ovenstående kan ske, fordi online samvær skaber mulighed for, at man kan iscenesætte både sig selv og sine omgivelser, hvorfor samværet bliver en mere kontrolleret social interaktion, hvor det uperfekte, mimik og kropssprog kan gå tabt.
Mellem omeletterne var der store geografiske afstande, der skulle tages hensyn til tidsforskelle og meget forskellige muligheder for indkøb. Gennem et set up af diverse digitale teknologier var det relativt let at overkomme udfordringerne. De digitale teknologier, som var anvendt under madlavningen, var ved første antagelse et fyldestgørende set-up. I løbet af processen erfarede vi at kendskabet til den anvendte software, havde en højere læringskurve end først antaget til produktionsudfaldet.
Cultures of Creativity modellen (Gauntlett, 2013) var grundlaget for tilgangen til madlavningen. Modellen endte dog også med, at beskrive andre aspekter af samarbejdet end vi havde forudset. For eksempel de spontane input der opstod i samtalen mellem os, gav anledning til at dele viden med hinanden, som ikke var planlagt, herunder udvidede vi hinandens forståelse af de forskellige måder, man kan lave en omelet på. På denne fik vi sammen skabt “Culture of Creativity”.
En videre refleksion af vores kreative process er, om vores læsere mener at modellen „Cultures of Creativity‟ egner sig til at beskrive kreativitet i alle typer processer, herunder simple hverdagsaktiviteter såsom at lave en omelet, eller er modellen primært fokuseret på større kreative handlinger/processer?
Hvad tænker du/I?
Litteratur
Baym, N. K. (2015) New forms of personal connection. I: Peronal connections in the digital age – digital media and society series (2nd edition), polity.
Gauntlett, D. & Thomsen, B. S. (2013) Cultures of Creativity
Dette indlæg har 7 kommentarer
-
Halløjsa amplexus!
Først og fremmest fede vinkler og effekter i bruger løbende i jeres video. Fantastisk at se hvordan jeres proces har været igennem hele aktiviteten. Fra at skrive asynkront til jeres fællesmadlavning. Og fedt at være med på indkøbstur i Danmark og Thailand.
I beskriver at under madlavningen på Zoom, blev samværet mere kontrolleret. Men samtidig beskriver i, at modellen fra Gauntlet var med til, at give nye aspekter af jeres samarbejde, hvor i løbende oplevede spontane inputs jo længere i kom i jeres proces. Kan jeres proces have udviklet sig mere flydende, så i netop opnåede denne form for spontane inputs? Eller kan det kontrollerede samvær have ændret sig?
Fedt at I som gruppe løbende har formået at erfare og tilegne jer ny viden i online aktiviteter.
Vi glæder os til at følge med videre i jeres blog!– Datadrømmerne (Datadrømmen)
-
Halløj Amplexus
Først og fremmest, sikke en fed intro I har lavet i jeres video! Vi føler os hurtigt fanget, engageret og involveret i “Omelettes of Creativity”, og valget af musik sætter prikken over i’et.
I nævner den “uvirkelige” følelse af online samvær, som Baym også beskriver, og vi er enige i, at det kan føles iscenesat, og at vigtige interaktioner og cues kan gå tabt.
Dejligt, at I også tager de kritiske briller på og sætter spørgsmålstegn ved ideen om autenticitet gennem online interaktioner. Men vi bliver også nysgerrige: Kunne man gøre noget for at højne følelsen af mere autenticitet? Og hvad er autenticitet i virkeligheden i denne kontekst?
I Jaakkola, M. (2023). Digital performance at the side stage: the communicative practices of classical musicians and music hobbyists on Instagram. Continuum, 37(2), 296–308. https://doi.org/10.1080/10304312.2023.2234109 taler de om side stage som et begreb, der beskriver en digital mellemzone, hvor f.eks. musikere deler udvalgte aspekter af deres liv og proces, typisk på sociale medier som Instagram. Det viser sig, at denne side stage ligger mellem det offentlige (frontstage, som koncerter) og det private (backstage, som personlige aktiviteter).
Side stage er et spændende element i at bygge relationer i den digitale tidsalder, da vi skaber et rum mellem det helt private og offentlige rum, som også kan fortælle en historie. Hvad tænker I?
Jeres brug af kameravinkler og opsætning gør oplevelsen levende og fungerer rigtig godt. Hvilke overvejelser har I gjort jer omkring videooptagelserne, og hvor meget vi får indblik i hos det enkelte gruppemedlem? Nogle får mere plads end andre – er det et aktivt valg hos jer?
Slutteligt forsøger vi at svare på jeres afsluttende spørgsmål med et par spørgsmål til videre refleksion:
Er en omelet pr. definition en simpel hverdagsaktivitet? Og handler modellen fra Cultures of Creativity om det, vi gør, eller den kultur, der bliver skabt omkring det, vi gør?
Vi glæder os til at se, læse og høre meget mere fra jer.
– 1713 OUT
-
Hej amplexus.
Fedt at i har valgt at filme hele processen, lige fra indkøb til spisning af omeletten. Især indkøbsdelen giver os en ide om afstanden mellem jer og giver os et indblik i forskellen på den Thailandske indkøbsmulighed vs dansk. Dette iscenesætter jeres situation rigtig godt.Det satte nogle spørgsmål i gang hos os, da vi havde set videoen og dernæst læste jeres reflektion, hvor i bl.a. nævner autencitet og det med at online samvær skaber mulighed for, at man kan iscenesætte både sig selv og sine omgivelser. Lige netop dette gjorde os nysgerrige i forhold til iscenesættelse og hvordan i har klippet jeres video sammen. Hvad var overvejelserne bag sammensætningen af videoen i forhold til at man følger en af jer som hovedperson med gopro kamera og resten af fællesskabet popper op en i mellem i videoen?
I forhold til jeres spørgsmål omkring modellen “Cultures of Creativity”, har vi i vores gruppe haft samtaler om at man godt kan anvende modellen til både små og store projekter/ processer, da det handler om den kultur der opstår i forbindelse med interaktionerne der udfolder sig undervejs i processen.
Vi ser det som at det er de små interaktioner som samtalerne, måden vi hver især bevæger os på i netop den gruppedynamik, menneskelige udfoldelser i processen osv. der skaber kulturen lige meget hvor enkelt processen/projektet er. Vi ser at kreativiteten får lov at opstå idet i udveksler tips til hvordan man laver en god omelet og hvad i hver især mener er en god omelet.Varme hilsner fra femtentusindottehunderedeseks
-
Hmmmm, Gauntlett vil jo mene, at det er hverdagens kreativitet, det handler om og ikke en særlig situation, som f.eks. at skabe kunst. Men det er jo interessant, at det måske er det samme, der foregår i begge situationer. Udvide forståelse, inspirere hinanden, skabe noget sammen?
Jeres video og de to billeder er interessante, fordi I får vist maden og I får vist nogle af teknologierne samtidig. Altså hvordan det gøres og hvad der kommer ud af det. Det bliver tydeligt med det bodycam, I smider ind i processen. Især er indkøbsturen et tidspunkt, hvor et nyt blik på at følge/filme bliver noget særligt og bogstaveligt talt meget synligt for os, der kigger på.
Det lød som om der var en læringskurve, der stejlere end forventet? Det lyder interessant. Gad vide, hvad det var der strittede imod eller skulle bruges anderledes?
Jeres messenger korrespondance var spændende at følge. Noget forandrer sig for jer under den her samtale. Hvad er det, der sker her?
-
Hej Amplexus!
Virkelig flot billede i starten af blogposten – helt Instagram-worthy billeder af jeres færdige omelet! Det er et rigtig spændende perspektiv med den uformelle kommunikation, i form af beskeder på messenger, hvor vi får et indblik i en vigtig del af processen.
Det er en rigtig nice montage, og jeres proces virker veldokumenteret med fast speed fra start til slut.
Det virker rigtig godt med Baym-citater i jeres post, til at få et indblik i jeres refleksioner.Vi er nysgerrige på, hvornår i arbejdede synkront/asynkront/nærsykront? Lavede i alle mad på samme tid?
Derudover er jeres forside rigtig flot – simplicity is beauty. Jeres side er meget informativ, og det er fedt i kommer ind på hvorfor i har valgt ITDD-uddannelsen.
Mvh De Legende Legender
-
Hej Amplexus
Det har været interessant at læse om jeres oplevelse og se hvordan jeres madlavnings proces har været gennem hele aktiviteten. I har gennem jeres video taget os med på en rejse, hvor vi får lov til at se og opleve to verdner. I får lukket den geografiske afstand mellem jer og inviterer os på en rejse.
Jeres video (effekt, vinkler og musik) viser hvor meget tid og energi i har brugt og hvilken erfaringer I har dannet jer gennem hele processen.Vi glæder os til at se mere fra jer.
Med venlig hilsen
Fremtidens IT Didaktiker -
Hej Amplexus.
Kan rigtig godt lide jeres blogindlæg. Sjov intro med jeres chat beskeder, med Martins bodycam hvor han viser sine cutting skills og så de flotte billeder af produktet i lavede.
Virkelig god video, hvor i viser hele processen fra start til slut. Og jeres indkøb i Danmark og Thailand!I forhold til teksdelen, er jeg meget enig med jeres kritiske holdning til det synkrone zoom møde. At det ikke bliver så autentisk som et fysisk møde. Men det er måske noget, man kan vænne sig til? Hvor det med tiden bliver mere naturligt og dermed også mere autentisk?
Tech Trio takker for bloggen og vi glæder os at se den næste!
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.